English Polski Deutsch

Zdeněk Pohlreich uvádí: Wheels restaurant

Do „domovské“ Olomouce se sice Garden Food Festival o víkendu 2. a 3. června vrací už počtvrté, ale s jednou fantastickou premiérou. Právě pro Olomouc si totiž Zdeněk Pohlreich schovával první veřejnou prezentaci svého nového konceptu Wheels Restaurant. Jak název naznačuje, restaurace je „na kolečkách“, ale ne ledasjakých – šéfovo degustační menu se bude podávat v luxusním patnáctimetrovém kamionovém návěsu! Co je ale extrémně důležité, neopakovatelný gastronomický zážitek je vyhrazen pouze pro ty, kteří nezaváhají a zakoupí si dopředu speciální vstupenku. 

Degustační menu Wheels Restaurant

  • Marinované Foie Gras s jablečným chutney, perníkovým chlebem a kávovou omáčkou
  • Dušená selečí líčka na kalvádosu s lanýžovou bramborovou kaší a restovanou zeleninou
  • Tortino s makovou zmrzlinou a mátovou omáčkou
 
  • Bílé víno: Verdichio dei Castelli di Jesi, Verdee DOCG 2014 / Nebo / Červené víno: Barbera del Monferrato DOC 2012

Podává se šestkrát denně po oba dny festivalu:
v 10.30 – 11.45 – 13.00 – 14.15 – 15.30 a 16.45 hod.
Na každý čas se prodává vždy pouze 30 kusů vstupenek.


Venkovní Grill


  • BBQ žebra Memphis style, podávané se salátem z fenyklu a červené řepy - 6,- grešlí
  • Telecí polpety s houbovým ragú a majoránkovou buchtou -  6,- grešlí
  • Pivo Imperiál (nepasterizovaný, nefiltrovaný 7 sladový speciál 13° šumavský pivovar Vimperk) -  2,- grešlí

Vstupenky: 499,- Kč v předprodeji v síti TicketPortal (ZDE) / 20,- grešlí (na místě, v případě volné kapacity) 

Vstupenka do Wheels restaurant neplatí jako vstupenka do areálu!

Menu pro vás připraví šéfkuchaři restaurací Zdeňka Pohlreicha

Ondřej Jíňa

Kuchařskou školu vychodil v Příbrami, potom pracoval v Berouně U tří korun, v pražském hotelu Savoy, U patrona, ve Lvím dvoře či v brasserii Le Patio. Výraznější ostruhy získal u michelinského Pavla Pospíšila v německém Oberbruchu v Gasthof Krone. Pro Zdeňka Pohlreicha pracoval v Divinis, restauraci TriBeCa a nyní je šéfkuchařem jeho bistra Next Door. Mají podobný pohled na vaření, jde jim o chutná poctivá jídla, ani jeden z nich není přítelem experimentů. Jíňa je spoluautorem kuchařky Muži sobě, kam přispěl hlavně recepty, které rád vaří doma. Zdroj: Lidovky.cz

Michal Pšenička

Šéfkuchař pražského Café Imperial. Skvěle se vyzná v karibské i evropské kuchyni, je to mistr přípravy sushi a specialista na přípravu ryb a mořských živočichů. Zkušenosti a praxi ve světové gastronomii získával v pražském Hotelu Radisson SAS i v podnicích a hotelech na Kajmanských a Britských Panenských ostrovech.

Jan Kratochvíl

Pochází z kuchařské rodiny, vařil v Praze u Radka Šubrta, 3 roky sbíral zkušenosti i v Anglii a chvíli také v Mexiku. Miluje českou i klasickou evropskou kuchyni, je dravý, usměvavý a vaří s láskou k surovinám. Od roku 2005 získával po studiu zkušenosti v restauraci hotelu Renaissance Prague, která byla od 2007 znovuotevřena jako Maze Restaurant Gordona Ramseyho. Od roku 2009 pak nastoupil do pražské restaurace Divinis již jako zástupce (a nástupce) Zdeňka Pohlreicha a je jeho velkou zásluhou, že restaurace získala ocenění Bib Gourmand by Michelin v letech 2010-2017.