English Polski Deutsch

Sobota v Olomouci: Letní počasí využily ke gastronomické procházce tisíce lidí

02. 06. 2018

Sobota v Olomouci: Letní počasí využily ke gastronomické procházce tisíce lidí

Přestože předpovědi počasí naznačovaly, že během soboty můžeme v Olomouci čekat když už ne bouřky, tak alespoň přeháňky, obloha byla téměř po celý den bez mraků a panovalo chvílemi úmorné vedro. To bylo obzvláště nepříjemné hned po otevření areálu, neboť se u pokladen vytvořily fronty čekajících návštěvníků, kterým se ještě jednou touto cestou za nepříjemné čekání omlouváme. Během dopoledne jsme navýšili počet pokladen u Palmového skleníku, druhá pokladna u rybníčku ve Smetanových sadech se po otevření festivalu uvolnila. Prosíme proto i nedělní návštěvníky, aby v případě, že bude u pokladny u Palmového skleníku plno, zkusili alternativu u rybníčku.

Po hektickém úvodu se festivalový areál rychle zaplnil návštěvníky, kteří se zastavovali u všech bezmála třiceti stanů restaurací a dalších tří desítek farmářských stánků regionálních firem. Křest ohněm si dnes odbyla nová restaurace „na kolečkách“ Zdeňka Pohlreicha Wheels Restaurant. Všech šest termínů pro tříchodové degustační menu připravené kuchaři ze Zdeňkových restaurací bylo vyprodáno, a to přesto, že se kapacita navýšila z 30 na 36 osob. V neděli jsou ještě v předprodeji na TicketPortalu (ZDE) volné vstupenky na dva termíny ve Wheels Restaurant – v 15.30 a v 16.45. Je však možné, že se místa ještě uvolní, proto zájemcům doporučujeme, aby se informovali přímo na místě. Vstupenky na místě se prodávají za 20 grešlí.

Na pódiu se vystřídaly všechny avizované kuchařské celebrity v čele se Zdeňkem Pohlreichem. Své kuchařské umění v programu, moderovaném Markétou Hrubešovou, předvedli také Radek Kašpárek, Honza Punčochář, David Valíček, Radim Svačina nebo Pavel Sapík. Program je nabitý velkými kuchařskými jmény i zítra (program).

Přejeme pěkný večer a zítra se těšíme na Vaši návštěvu!

Olomouc 2018 / Sobota

Novinky