English Polski Deutsch

Jan Škraňka

Dravost, úcta k hodnotám, spolehlivost, ochota učit se novému a efektivní práce v týmu. Těmito vlastnostmi charakterizuje sebe sama Jan Škraňka - jedenačtyřicetiletý zakladatel a hlavní protagonista Brouka na talíři, projektu zpracování hmyzu v gastronomii. A stejně jako v jiných svých předchozích a stávajících profesích, tak i při propagaci „pochoutek, kterým se dlouho díváte do očí“ je citovaná charakteristika znát. Absolvent brněnské techniky, letitý komunikátor a marketer jak doma, tak v cizině, totiž i z Brouka na talíři dokázal za krátký čas udělat nejúspěšnější český projekt hmyzí gastronomie. Se smaženými šváby, sarančaty v sezamovém trojobalu, cvrčky na másle, pečenými štíry a dalšími delikatesami jezdí po různých festivalech i soukromých akcích. Jídlo, které z evropských jídelníčků zmizelo před necelými sty lety, zažívá také díky jeho aktivitám svou renesanci.

V PROGRAMU:
SOBOTA 13. 5., 12:00 - Hmyzí show Jana Škraňky